Saturday, October 23, 2010

Veksø - Hovevej - Nej, tak til flere ofre

Veksø ligger ved Frederikssundsvejen. Igennem årene har der været nogle slemme uheld. Alt imens at Folketinget arbejder med et forslag til en motorvej til Frederikssund, så fortsætter uheldene med at skabe tragedier hos familier langs vejen.

Et særligt farligt sted er krydset mellem Hovevej og Frederikssundsvejen ved landsbyen Veksø. For ikke 2 måneder siden skete der en dødsulykke og nu er der igen kvæstede mennesker indlagt på forskellige hospitaler.

Problemet at strækningen ligger op til høj fart og krydset ligger for enden af en lang og st
ejl bakke, der periodisk er isglat. Der var været episoder om vinteren, hvor at biler der har været holdende for rødt lys var begyndt at glide ned af bakken.

Der er kun en løsning for at fjerne denne sorte plet: Krydset skal konverteres til en rundkørsel!

Det rejser så en ny problemstilling for de bløde trafikanter i krydset. Der er en efterhånden massiv trafik af cyklister til de nye erhvervsområder i Måløv og Ballerup. En rundkørsel med den massive trafikbelastning som Frederikssundsvejen er
præget af vil udgøre en massiv forhindring for gående og cyklende.

Det er der en løsning på. I Næstved skød man en tunnel under Køgevej for at sikre en tryg skolevej for Folkeskoleelever til en nærliggende skole. Den store rundkørsel på vejen mellem Næstved og Karrebæk er kendetegnet ved at man også her har etableret en løsning, hvor at de bløde trafikanter kan passere denne ude af niveau med den øvrige trafik.

Højresving-banen til Hove skal forsynes med rumleriller på tværs så hastigheden sænkes inden at bilisterne fortsætter ud mod Hove eller ind mod Veksø.

Det er en dyr løsning, men en varig løsning der vil holde selv efter at man færdiggør etapen af Frederikssundsmotorvejen rund om Ballerup.

No comments:

Post a Comment